Medmenneskelighet

Når du sitter foran meg å klager på livet ditt så ønsker jeg så gjerne å få deg til å forstå at alle har vanskelige perioder, men det er på tide å åpne seg for alt det gode vi har her i Norge. Føler du deg ikke forferdelig egoistisk etter å gang på gang fortalt meg om ektemannen som ikke forstår, prøvene som ikke går din vei på skolen, venninnene som ignorerer deg og familien sin dårlige økonomi? Føler du ikke at det blir litt mye klaging og medfølelse noen ganger?

Nå er det på tide at vi, et av verdens rikeste land, begynner å åpne øynene å se virkeligheten som ligger rett foran oss. Vi må forstå at det finnes 1000 ting som er mye verre enn alle de slitsomme dagene på skolebenken. Hver dag ser vi mer eller mindre forferdelige hendelser en eller annen plass, det er over alt på nyhetene, i avisen og til og med på facebook. Vi kommer oss ikke videre i verden hvis vi bare er rike og egoistiske, dette handler om medfølelse og medmenneskelighet.

Foto: www.nrk.no

 Flyktningeleir i Syria

Folk dør av horrible grunner rundt oss, men det vi gjør er å stenge det ute og håpe at noen andre tar tak i det. Vi må ta grep, åpne øynene å gjøre noe før det er for sent. Barn blir sendt ut på havet i usikre båter og risikoen for at de vil greie reisen er minimal, men allikevel tryggere enn det er i deres eget land. 

Kjære, lille Aylan tenker jeg. Den lille gutten i olashorts, liten rød t-skjorte og små, svarte sko som like gjerne kunne vært min eller din treåring. Denne gutten hadde foreldre, besteforeldre og søskenbarn, selv om han ble skylt opp på stranda i Tyrkia. Bildet av denne gutten har åpnet øynene til verden, han er ikke unik, hundrevis om ikke tusenvis av andre barn har også mistet livet på denne måten. Men dette er virkeligheten, den ligger rett foran nesen vår. Allikevel er det mennesker som sier at dette bildet var unødvendig å dele, men det er bare enda et forsøk på å skyve virkeligheten vekk. Enda et forsøk på å unngå den ekstreme virkeligheten vi skjermer oss sånn for.

Foto: www.abcnyheter.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anonym

Anonym

23, Suldal

Anonym blogger som skriver om litt av hvert som er aktuelt for dagens samfunn. Ytrer meninger om forskjellige tema og er selvfølgelig åpen for andre innspill.

Kategorier

Arkiv

hits