Riktig eller galt?

Abort er et tema som veldig ofte blir tatt opp i dagens samfunn og folk argumenterer for og mot, men de vil aldri komme til enighet. Er det greit å drepe et uskyldig foster som utvikler seg til et liv på jorda? Og isåfall, er det greit å komme med fordommer knyttet til kvinner som tar dette valget?


Det finnes forhåpentligvis god grunn bak alle aborter, og det er viktig å se saken fra den andre personens synspunkt. Det er nødvendig å snakke om dette temaet slik at det blir enklere å forstå hvorfor andre tenker som de gjør. Abort er noe kvinnen velger selv og jeg føler det er riktig, selv om jeg synes mannen skal ha betydelig mye å si i denne situasjonen også dersom han er inne i bildet. Det er kun kvinnen og en eventuell partner som kan vite hva som vil være den største belastningen, å fullføre eller avbryte svangerskapet. Det viktigste er å ta det valget som du mener er riktig og som du kan leve videre med.

foto: www.trysil.kommune.no


På den tiden man har rett til å få abort er jo barnet bokstavelig talt bare et lite frø. Barnet har ikke et hjerte som banker eller lunger som trekker luft. Det er så forskjellig fra person til person om når man mener at et foster skal regnes som et levende menneske. Noen mener at livet begynner ved sammensmeltingen av egg/sæd celler, mens noen mener at det utvikler seg i løpet av svangerskapet. Men det er helt klart livet til et menneske eller et potensielt menneske det er snakk om.


Noen sier at det er greit med abort hvis man har blitt utsatt for seksuelt overgrep eller incest, men ellers bør være forbudt og med det samme kommet med argumentet at man tar livet fra et uskyldig barn. Men er ikke barnet like uskyldig uansett hvorfor det har oppstått i kroppen til kvinnen? Barnet har aldri bedt om verken å bli fjernet eller komme til jorda. I denne situasjonen er både barnet og kvinnen uskyldig, det er kanskje derfor dere mener dette er greit?


Samtidig så er det mennesker som mener at naturen ikke har lagt opp til at vi skal ha tilgang til alle disse redskapene for å fjerne foster, men naturen har da vel heller ikke lagt opp til at vi skal ta sprøyter mot meslinger, kusma, røde hunder osv. Eller at vi skal ha medisiner mot andre livstruende sykdommer. Naturen er heller ikke lagt opp til at vi skal kunne finne en kur for ebola eller kjempe for at flere kreft pasienter skal overleve, men råvarene er der ute en plass, bør vi ikke benytte dem? Vi ville mistet langt flere personer uten disse medisinene.

Foto: www.soc.ucsb.edu.com


Ved å forby abort kan det skape mange andre tragiske hendelser også. Hendelser som: Selvmord, mer fattigdom, uønskede spedbarn som blir forlatt ute, Økonomiske vansker, fulle barnehjem, etc. Det kan også føre til mer psykisk syke barn, barn som blir avvist av foreldrene eller føler skyldfølelse ovenfor foreldrene ved å ikke være ønsket.


Fordommene mot abort er ekstreme og de kvinnene om har opplevd dette har gått igjennom en veldig tøff tid. Jeg syns alle skal få lov til å ytre sine meninger så lenge det skjer på en fornuftig og saklig måte. Vi trenger heller ikke å trykke ned de personene som har tatt det valget som er riktig for dem selv. De vet selv at mange synes valget deres var feil og de synes absolutt ikke det er morsomt.


Selv så føler jeg ikke at abort ville vært et tema for meg. Det lille barnet har hele livet foran seg og det er ikke noe jeg vil ta fra det, tanken på at det lille fosteret vil være helt avhenging av meg synes jeg er så utrolig fin. Så lenge jeg ikke har noen plager eller utfordringer som vil gjøre barnets liv på jorda vanskelig så ville jeg nok angret etterpå hvis jeg har tatt abort. Men dette er selvfølgelig vanskelig å si noe om dette før man har opplevd å måtte ta det valget selv.

foto: www.pintrest.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anonym

Anonym

23, Suldal

Anonym blogger som skriver om litt av hvert som er aktuelt for dagens samfunn. Ytrer meninger om forskjellige tema og er selvfølgelig åpen for andre innspill.

Kategorier

Arkiv

hits